Ročný plán čítania Svätého písma


Ak chce človek vytrvať v pravej katolíckej viere, je potrebné, aby sa vzdelával v tejto oblasti, napr. čítaním Svätého písma, Katechizmu katolíckej cirkvi, Encyklík, čítaním životopisov svätých a ich diel. Mne najviac utkveli v pamäti diela od sv. Alfonza Mária de Liguori, sv. Ľudovíta Mária de Grignion či Gemmy Galgani. Je mnoho svätých, ktorí napísali dobré diela a vykonali mnoho dobrých skutkov a môžeme si brať z nich príklad.

Tento ročný plán čítania Svätého písma a Katechizmu katolíckej cirkvi je možné začať v každom čase. Ak chcete prečítať Sväté písmo za rok, tak každý deň (pondelok – piatok) je potrebné prečítať 4 diely kníh Svätého písma, (ako napr. Gen 7, Gen 8, Gen 9, Gen 10: – pondelok) a dni cez víkend (sobota – nedeľa) po 3 diely kníh Svätého písma, (ako napr. Gen 27, Gen 28, Gen 29: – sobota). V prípade KKC je to tak nastavené, aby sa každý deň prečítala jedna časť ako je uvedené vyššie v texte. V prípade, ak je to kapitola pred kapitolou Zhrnutie, tak aj túto kapitolu. Takto sa dá za jeden rok prečítať celé Sväté písmo i Katechizmus.

Poznámka (8.7.2022): V súčasnosti sa hlása mnoho vecí, ale táto stránka i tento ročný plán chce povedať asi toľko, že je potrebné, aby človek čítal Sväté písmo a poznal pravdy našej Katolíckej viery. Ja osobne som proti ekumenizmu a modernizmu (čo hovorí aj Panna Mária vo viacerých posolstvách). Radšej čítam katolícke Sväté písmo ako ekumenické. Sväté písmo je zjavené Duchom Svätým (tretia osoba Najsvätejšej Trojice) a preto je naše vyznanie to pravé. Kde sa hlása niečo iné ako je vo Svätom písme, nie je to pravá Cirkev, ani vierovyznanie. “Kto by len čiarku zo Svätého písma zmenil, nech je prekliaty,” píše sa vo Svätom písme. A my kresťania katolíci chceme byť určite požehnaní, ja určite.