Kontakt

Informácie

Osobná webová stránka. Kalendár, modlitby, katolícka literatúra.

Novinka: Katolícke čítanie a Sväté písmo

Domáci oltárik

Svätosť (vysvetlivky – Biblia):

  • Božia (Ex 33, 20; Lv 11, 44; Iz 6, 3)
  • Ježišova (Mk 1, 24; Jn 6, 69)
  • ľudu (Ex 19, 6)
  • kresťana (1 Kor 1, 8)
  • archy (2 Sam 6, 7)
  • vecí (Lv 2, 3)
  • miesta (Ex 19, 12; 25, 8)

Ak nejaká spomienka pripadá na nedeľu alebo nejaký sviatok, príp. je v pôstnom období, prechádza na iný deň alebo po pôstnom období.

INSTAGRAMTWITTERFACEBOOKGITHUBYOUTUBETUMBLRGRAVATARTELEGRAM

E-mail: missioplus@mail.com / creativesuzi33@gmail.com

Tento web obsahuje knihy, ktoré sú týmto spôsobom zdigitalizované. Pre neprajníkov hovorím, aj počas komunizmu sa knihy rozširovali tak, že sa prepisovali a rovnako aj Sväté písmo a nikto to neriešil, len komunisti. Ja by som sa napríklad potešila, keby som niekde na webe našla knihu, ktorá sa nedá zohnať alebo je pre mňa drahá. Ide napríklad o niektoré knihy od sv. Terézie z Avily, či sv. Jána z Kríža, knihy, ktoré sa mi nepodarilo nikde zohnať. A je mnoho takých a niektoré sú veľmi drahé pre človeka, ktorý žije od výplaty k výplate a nechce žobrať. A tlačí sa mi na jazyk slovo o klasoch, ktoré trhali Ježišovi učeníci, keď boli hladní. Aj ja som mala taký duchovný hlad po tých dielach, ale nikde som ich nenašla, nedali sa kúpiť a nové vydanie v nedohľadne. Tak či onak, ak je vraj vydanie knihy viac ako 70 rokov staré, už na ňu nie sú žiadne práva. Ak je tu však ozajstná námietka, tento a iný web môže byť úložisko mnou kúpených a zdigitalizovaných kníh, ktoré si čítam, keď nemám dostupné fyzické knihy. Toto je však len výhovorka pre tých, ktorí hovoria “nemôžeš toto robiť”.

Ježiš Kristus ma zavolal do misijnej školy a išla som. Napísala som si žiadosť (nebolo to obmedzené vekom a mohol sa prihlásiť každý) a prijali ma. V tom roku sa však pre malý počet záujemcov škola neotvárala. Vyšlo to až na druhý krát. Ale aj keby som neprešla prípravou a nezískala certifikát laického misionára, už krstom som sa stala Božím dieťaťom a ohlasovateľkou Evanjelia. Certifikát môže byť len akýmsi potvrdením toho, že Boh chce a ak niečo chce, tak to aj dosiahne. Stačí, aby bol človek ochotný. Hlavným cieľom tohoto webu je ohlasovanie Evanjelia každému stvoreniu, ktoré chce vedieť viac o tom, čo Ježiš zjavil apoštolom.

A ak sa to niekomu nepáči, neviem pomôcť takým ľuďom. Asi budete musieť povedať osobne Ježišovi Kristovi alebo Panne Márii. Ľudia mi chcú určovať, čo je pre mňa Božia vôľa! Vôbec ma nepoznajú, neustále si o mne vymýšľajú klamstvá a šíria to ako pravdu o mne. Mňa to nezaujíma. Na kresťanských stránkach sa píše, že treba plniť Božiu vôľu a keď ju človek zistí, tak mu zabraňujú ju plniť. Som katolíčka a neplánujem sa vzdať svojej viery pre nič a nikoho. A navyše počúvam také reči, že chcem na seba upozorňovať. Nikdy v živote ma táto myšlienka nenapadla a je to jedna z tých myšlienok, ktoré ľudia vkladajú do mojej mysle a do mojich úst. Ježiš ma poslal ohlasovať evanjelium. (Nemám v pláne nastúpiť na miesto kňaza, slúžiť za neho svätú omšu alebo vykonávať nejaké jeho činnosti. Podľa Svätého písma takáto úloha je určená len katolíckym kňazom.) Ak sa vám to zdá ako upozorňovanie na seba, tak nemáte šajnu o Božom volaní. Boh nemá podľa mňa nič proti digitalizácii, hlavne ak je na mobiloch pol sveta a je tu možnosť evanjelizácie aj týmto spôsobom. Kto chce zakazovať, je ten, ktorému sa niečo nepáči, niekto ako komunista. Mám takú skúsenosť, že mne chce každý zakazovať a ten, čo mne zakazuje, vlastným deckám alebo sebe dovoľuje. A do cudzích sa stará. Môj záujem o druhých je jediný – večná spása v nebi (kto to zatiaľ nepochopil).

Modlitba za rodinu

Daj Bože, tejto rodine lásku, aby ju vedela priniesť ľuďom. Ukáž jej, že môže byť taká šťastná, ako bola Tvoja rodina v betlehemskej maštaľke.

Matka Tereza (Pápežské misijné diela)

Zdroje:

  • Nábožné výlevy (SSV, 2010)
  • Katechizmus pre veľkých i malých (LÚČ, 2008)
  • P. Peter Lhand – Za hlasom Pánovým (SSV, 1943)
  • Ján Wiktor – Dúha nad srdcom (SSV, 1936)
  • Mária Holková – Dievča z tichého mestečka (SSV, 1947)
  • Sv. Ľudovít Mária Grignion z Montfortu – O pravej úcte k Panne Márii, Tajomstvo Márie, Vrúcna modlitba, List priateľom Kríža, Láska večnej Múdrosti (Oto Németh, 2011); Obdivuhodné tajomstvo presvätého ruženca; Sväté metódy, ako sa modliť ruženec (Don Bosco, 2013)
  • Hildegarda Waach – Ľudovít Mária Grignion z Montfortu / Skica (Don Bosco, 2013)
  • P. Matej Marko – Svätý Tomáš Morus, humanista a mučeník (Posol BSJ, Trnava, 1947)
  • iné knihy a brožúry s modlitbami

CELODENNÁ ADORÁCIA

Zdroj: https://www.queenofthedivinewill.org/live-eucharistic-adoration-perpetual-from-poland/


O mne: mám misijného ducha. Získala som certifikát laickej misionárky (MiSeVi) a toto je zatiaľ moja misia na internete (https://gravatar.com/creativesuzi33 ; https://facebook.com/creativesuzi33). Zároveň je to aj môj záujem a snaha o šírenie dobra a kresťanských hodnôt. Je to aj moje CV (web, mobilné aplikácie, tvorba obsahu). Ďakujem za pochopenie.


Ak sa chcete vyhnúť reklamám, tak si stiahnite tento prehliadač, ktorý nezobrazuje reklamy:

Liturgický kalendár cez Brave browser (ak však kliknete na porušený štvorček na stránke, odkaz sa otvorí)

Liturgický kalendár cez Firefox browser