Série

Táto stránka bude obsahovať série (viacero článkov na jednu tému, od jedného autora a pod.), ktoré boli uverejnené na webe v určitom slede, aby sa dali jednoducho načítať a nemuseli ich záujemcovia o danú sériu článkov urputne hľadať. Budú obsahovať odkazy na články s ďaľšími odkazmi a informáciami a budú postupne dopĺňané.


Katolícke čítanie

V súčasnosti je úcta k Bohu a svätým silno potlačovaná a prezentuje sa skôr človek, ako niekto, kto je na poprednom mieste pred Bohom. Táto snaha o uverejňovanie každodenného katolíckeho čítania má povzbudiť človeka k väčšej láske k Ježišovi Kristovi, Panne Márii, Pánu Bohu a vrátiť ich na to správne miesto v hodnotách človeka, to jest na prvé miesto v živote. Viac tu.


Sväté metódy, ako sa modliť svätý ruženec a získať milosti z tajomstiev života, umučenia a slávy Ježiša a Márie

Metódy modlenia sa posvätného ruženca a rozjímanie. Informácie o ruženci, prečo sa modliť ruženec a čo hovoria odporcovia na modlitbu posvätného ruženca. Svätý Ľudovít Mária Grignion de Montfort odporúčal každému, kto sa chce spasiť, to jest ísť do neba, aby sa modlil každý deň celý ruženec (v tom čase radostný, bolestný a slávnostný). Všetky informácie o metódach.


Ako sa vysporiadať s citovými zraneniami spôsobenými psychickou manipuláciou

Psychická manipulácia devastuje ľudskú osobnosť. Zasahuje najvnútornejšie bytie, prežívanie, city, každého, kto sa stal jej obeťou, to je nevyvrátiteľný fakt, no napriek týmto tragickým následkom existuje možnosť, ako svoje do hĺbky zranené “ja” opäť postaviť na nohy. Celý článok aj so všetkými odkazmi tu.


Ročný plán čítania – Biblia + KKC

Tak som si povedala, že keď má byť nový rok (2022) duchovne ťažší ako minulý (2021), tak by bolo dobré sa viac duchovne zlepšiť. Napríklad čítaním Svätého písma, Katechizmu a životopismi svätých. Celý článok tu.